Usein kysyttyä


1. Millaiset kuvat sopivat koruun?

Hyvin monenlaiset kuvat toimivat korussa. Ei ole väliä onko kuva otettu esim. järjestelmäkameralla vai kännykällä. Tärkeintä on, että pidät kuvasta ja haluat tallentaa sen koruun. Olisi hyvä myös, että koruun haluamasi kohde näkyy valokuvassa mahdollisimman selkeänä.  Katso esimerkkejä hyvistä kuvista tältä sivulta. Lähetä kuva alkuperäisessä koossa ja älä mielellään rajaa kuvaa etukäteen. Näin koru onnistuu parhaiten. Jos sinulla on toiveita kuvan rajauksen suhteen, voit kertoa niistä "Viesti tilaukseen liittyen"-kentässä kassalla. 

 

2. Millaiset kuvat eivät kelpaa koruun?

Yleensä koruihin lähetetyt valokuvat toimivat hyvin korussa. Vain n. 0,5 % kuvista ei toimi korussa syystä tai toisesta. Tähän voi olla syynä se, että kuva on hyvin pieni kooltaan (alle 200 x 200 px), kuva on hyvin sumea tai tärähtänyt (pieni epätarkkuus ei haittaa) tai kuva on hyvin tiukasti rajattu (esim. vain osa naamasta näkyy). 

Tältä sivulta löydät esimerkkejä kuvista, joista on vaikeaa saada hienoa korua. Jos kuva on hyvin tärkeä tai ainoa kuvasi kyseisestä lemmikistä, lähetä silti ihmeessä kuva. Voit aina myös tilata korun vaikka epäilisit kuvan kelpaamista. Kerron kyllä jos kuvasta ei koru onnistu ja saat sitten tarvittaessa rahasi takaisin. 

 

3. En osaa päättää minkä kuvan koruun valitsisin, voitko auttaa?

Voit halutessasi lähettää useamman kuvan korua varten, ja jättää kuvan valitsemisen minulle Pusseli-korujen tekijälle. Valitsen korumallissa parhaiten toimivan valokuvan koruun.

 

4. Miten kuvat toimitetaan korua varten?

Tällä hetkellä kuvat pitää lähettää erikseen tilauksen jälkeen sähköpostilla. Voit lähettää kuvasi sähköpostitse jutta@pusseli.fi. Voit halutessasi lähettää myös useamman valokuvan, joista voin valita korumallissa parhaiten toimivan kuvan. Kirjoita viestin otsikoksi tilausnumerosi. Kirjoita varmuuden vuoksi viestiin myös yhteystietosi.

 

5. En osaa valita sopivaa taustaväriä koruun, voitko auttaa?

Jos et osaa päättää minkä taustavärin haluaisit koruun, voit jättää valinnan myös Pusseli-korujen tekijälle. Valitse tällöin tilaamisen yhteydessä vaihtoehto "Valitse puolestani sopiva taustaväri". Voit myös halutessasi laittaa suosikkivärisi "Viesti tilaukseen liittyen" -kenttään tilaamisen yhteydessä. Tai jos et missään nimessä halua jotain taustaväriä, kerro tästäkin "Viesti tilaukseen liittyen"-kentässä. 

Korussa voidaan halutessasi myös säilyttää valokuvan alkuperäinen tausta.  Valitse tällöin tilatessasi taustavärivaihtoehdoista "Säilytä alkuperäinen tausta".

 

6. Kuinka pitkä toimitusaika koruilla on? Voiko toimitusta nopeuttaa?

Korujen normaali toimitusaika on n. 2 viikkoa Suomeen. Ulkomaille maasta ja toimitustavasta riippuen toimitusaika on n. 2-6 viikkoa.

Jos ehdottomasti haluat korun normaalia toimitusaikaa nopeammin, yleensä tämäkin onnistuu. Kiireellisissä tapauksissa korun tekoon menee 3-4 vrk maksusta + toimitus. Jos korullasi on kiire ja haluat sen esim. tiettyyn päivämäärään mennessä, ota mieluiten yhteyttä jo etukäteen jutta@pusseli.fi tai Facebookissaviestiä lähettämällä, niin osaan arvioida ehdinkö tekemään korun toivomassasi aikataulussa. Voit myös kirjoittaa tilaamisen yhteydessä kassalla "Viesti tilaukseen liittyen"-kenttään aikataulutoiveesi. Pyrin nämäkin toiveet toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

 

7. Minulla on toiveita koruun liittyen, miten voin kertoa niistä?

Jos sinulla on pieniä lisätoiveita korulle, voit kertoa niistä tilaamisen yhteydessä kassan viimeisellä sivulla kentässä "Viesti tilaukseen liittyen". Kerro, jos esimerkiksi haluat että lemmikkisi tulee koruun mustavalkoisena,  tai vaikkapa lemmikit ovat tietyssä järjestyksessä usean kuvan rannekorussa. 

Jos toivot esim. erivärisiä helmiä tai muuta isompaa kustomointia koruun, laita viestiä jutta@pusseli.fi. Teen myös tällaisia kustomoituja koruja ja koruja täysin toiveidesi mukaan mittatilaustyönä. 

 

8. Haluaisin korun ketjun eri pituisena, onnistuuko tämä?

Voin tehdä veloituksetta ketjusta haluamasi mittaisen. Jos haluat ketjun eri mittaisena kuin oletuksena, kerro haluamasi ketjun mitta tilauksen yhteydessä kassalla "Viesti tilaukseen liittyen"-kentässä. Kaulakoruissa kerro haluamasi ketjun ympärysmitta lyhimmillään ilman riipusta. Rannekoruissa kerro haluamasi rannekorun ympärysmitta lyhimmillään. Avainkaulakoruissa kerro haluamasi ympärysmitta mitattuna avainkaulakorun lukon kärkeen asti. 


9. Mitä materiaalia korut ovat?

Korujen materiaalit on kerrottu korumallin tiedossa. Yleensä korujen metalliosat ovat nikkelitöntä korumetallia. Nikkelitön korumetalli tarkoittaa materiaalina useamman metallin seosta, jossa ei valmistajan mukaan ole nikkeliä. Jos olet pahasti nikkeliallerginen, en uskalla kuitenkaan taata, että oireita ei missään tapauksessa tulisi. Jos epäröit materiaalien suhteen, ota yhteyttä jutta@pusseli.fi. Pusseli tekee myös mittatilauskoruja, joten  materiaalivalinnatkin voidaan tehdä sinun ehdoillasi. Esimerkiksi täysin sterling-hopeiset korut ovat joinain malleina mahdollisia.


Esimerkkejä erilaisista valokuvista, jotka toimivat hyvin koruissa

Yllä esimerkkejä valokuvista, joista saa monenlaisia korumalleja tehtyä hyvin. Kuvan taustalla ei ole väliä, koska kuvan kohde saa koruun uuden taustavärin. Useamman koiran potrettikin on usein mahdollista laittaa koruun.


Esimerkkejä valokuvista, joista on vaikeaa saada hyvää korua

Yllä esimerkkejä kuvista, joista on vaikeaa saada hienoa korua. Joko kuvasta on rajautunut turhan paljon pois (esim. korvat kokonaan, osa kuonoa..), koira on osittain peittynyt, tai kuva on hyvin sumea ja epätarkka.